Idyll med gammelt og nytt

Idyll med gammelt og nytt

NESTEN SOM NY: Den cirka 60 år gamle motoren går som ei klokke og fungerte godt som skyvkraft for en Jullastet pram. Motoreier Jahn Henrik Jahnsen forteller at motoren går som ei klokke.
Tjøme: En tre år gammel pram ble som innhentet fra de gode gamle dager her forleden, da den fikk skyvkraftfraen rundt seksti år gammel motor.
Vigdis Askjem Dahl Per Moe (foto)
Jahn Henrik Jahnsen forteller han holder motor, mens Tommy Rønning cr den lykkelige eier av båt. Forleden hadde de tatt med barna Henrik Walde-mar Jahnsen og Vilde Rønning på båttur fra Lillebukt på Nøtterøy til Verdens Ende på Tjøme.
– Prammen ca tre år gammel, forteller Rønning og er svært fornøyd med farkosten som er kobberklinket og bygget i Kragerø.
Rønning kan fortelle at da
han var ung gutt på ti år fikk han en pram som hans far hadde laget. Denne hadde han i en del år, men solgt den etterhvert At han kom til å angre salget visste han ikke den gang, men slik ble det altså i mange ar. Og for tre år siden gikk han til anskaffelse av en ny pram.
– Jeg tror at det å eie og bruke en trebåt ofte er knyttet til barndomsminner, sier han.
Jahnsen forteller at motoren, en 2-HK engelsk Seagull, fikk han kjøpt for flere år siden. Da hadde den defekte motoren stått lagret i en låve på Tjøme i en rekke år, og i 15 år ble den lagret videre i Jahnsens eie og til ingen verdens nytte.
Nå har han fått satt motoren i god stand, og eieren forteller at Seagull går som ei klokke og har flott motorlyd.
– Jeg har hørt man kan få kjøpt deler til denne type motorer ennå, sier han svært fornøyd.
sommer-idyll: Henrik Waldemar Jahnsen (foran til venstre), Vilde Rønning, Jahn Henrik Jahnsen fra Tønsberg og Tommy Rønning (bakerst) fra Nøtterøy trives utmerket i pram når de er på sjøen.

Tags: No tags