Tjømehistorie i bilder

3/7-2003

Tjømehistorie i bilder

De er fornøyd, Gøthe Gøthesen og Helg 2 Knutsen Strømme, der de frakter bilder til Tjøme ungdomsskole og bygger opp Tjøme Historielags Tjøme-h sto-rieutstilling – som åpner lørdag.
Rundt 70 bilder som i strek og farger forteller om liv og virksomhet på øya har ut-stillingskomitéen sikret seg siden de inviterte til bilde-mønstring for etpar måneder siden. Det har gått etter forventningene. Og kanskje vel så det.
– Nå er det jo ikke originaler alt sammen, sier Gøthe Gøthesen. – Noen bilder har vi funnet i bøker og forstørret opp.
Men de aller fleste er originaler, både av kjente og mindre kjente kunstnere så vel som amatører. Og folk har tydeligvis ikke hatt betenkeligheter med å betro dem til historielaget.
– Vi har brukt dør til dør-metoden, sier Gøthesen.
– Og munn til munn, supplerer Strømme. -Våre egne medlemmer har jo også hatt mye å bidra med. Kunne du forresten formidle en stor takk fra komitéen?
Lørdag er det altså åpning, og til da har nok utstillings-teamet tjømehistorien klar, i bilder ordnet tematisk og geografisk, som Gøthe Gøthesen sier det.
Og perlen? Bildet de er mest stolt av å kunne presentere?
Nei, noen favoritt har de ikke lyst til å peke ut. Alt bidrar til å fylle ut historien, hvert bilde på sin måte.
Else Marie Høst

BILDEFRAKT TIL UTSTILLINGEN: Helge Knudsen Strømme (tv.) kan hente ut «Fra Medø», malt av Per Aabel rundt 1970, og Gøthe Gøthesen bærer inn «Vrengen Bro sett fra Møllebukta» (fra 1935, med hvalbåter i opplag), signert Ingvald Engelbregthsen, og «Fra Langvika», malt i 1943 av E. Rønning.

 

AOCR Svein-Åge Wærhaug-Mathisen

Tags: No tags